Program Gotong Royong Perdana

Program gotong royong perdana pada kali ini juga turut melibatkan usaha padu oleh seluruh warga sekolah yang terdiri daripada para guru, staf-staf sokongan serta para pelajar. Semua turut sama membantu mengerah keringat demi menceriakan kawasan sekolah sekolah untuk PdPC yang lebih terarah.

Antara objektif Program Gotong Royong Perdana ini adalah:

Program Gotong Royong Perdana

PROGRAM 3K

3 komponen utama iaitu

KEBERSIHAN

KESIHATAN

KESELAMATAN

 

Program 3K merupakan sebahagian daripada Program Bersepadu Sekolah Sihat (PBSS) yang diwujudkan untuk menyatupadu dan menyelaras semua aktiviti berkaitan dengan aspek kebersihan, keceriaan, kesihatan dan keselamatan sekolah.

Program 3K merupakan satu usaha menggabungjalin semua aktiviti berkaitan peningkatan kesedaran ke arah taraf yang lebih tinggi dalam aspek kebersihan, keceriaan , kesihatan dan keselamatan.

PROGRAM 3K

PERLANTIKAN PENGAWAS DAN KETUA TINGKATAN

Bertempat di Dewan Terbuka SMK Hamzah telah diadakan Majlis Pelantikan Pengawas dan Ketua Tingkatan bagi sesi 2017. Majlis ini telah dihadiri oleh Tuan Hj. Abdullah bin Mat, Ketua Sektor Jaminan Kualiti, JPN Kelantan. Seramai 136 orang pengawas yang terdiri daripada 102 pelajar sesi pagi dan 34 orang pelajar sesi petang serta 29 orang ketua tingkatan dari pelajar tingkatan 1 hingga tingkatan 6 telah dilantik secara rasmi oleh pihak sekolah.

PERLANTIKAN PENGAWAS DAN KETUA TINGKATAN

Selamat Datang

Salam sejahtera, selamat datang ke Portal Rasmi SMK Hamzah

Dengan wujudnya portalweb ini diharapkan agar seluruh warga SMK Hamzah khasnya akan mendapat manfaat dan kelebihannya. Selain dari itu diharapkan agar portalweb ini juga akan menjadi gerbang ilmu yang memberi manfaat kepada seluruh warga Malaysia.

Sesungguhnya misi dan visi SMK Hamzah untuk menjadi yang terbaik akan terus menjadi dorongan dan panduan seluruh warganya (Nulli Secundus).

Tahniah dan syabas kepada JK ICT Sekolah kerana berjaya membina portalweb ini.

Kepada Pelajar SMK Hamzah, gunakan peluang menggunakan portalweb ini sebaik mungkin. Ambil manfaat yang maksimum darinya. Gunakan dengan secara berhemah dan beretika agar memberikan impak dalam proses pembelajaran anda di dalam kelas.

Kepada Warga SMK Hamzah, berikan sokongan dan kuatkan iltizam bagi membina SMK Hamzah yang Cemerlang Akademiknya, Gemilang Sahsiahnya dan Terbilang Pelajarnya.

Kepada para tetamu yang melayari portalweb ini, semoga mendapat manfaat dan ilmu yang berguna darinya.

Sekian, terima kasih.

Tn. Hj. Abdullah Sani Bin Yahya
PENGETUA SMK Hamzah, Machang, Kelantan